- Galleriet
Kristine Thenman
12 mars – 6 april 2016

Hängen

Kristine Thenman är född och uppvuxen utanför Arvika i Värmland, en bygd med en levande konsthantverkstradition, där keramiken och framförallt lergodset har ett starkt fäste. Hon arbetar huvudsakligen skulpturalt i just lergodslera och låter sig inspireras av det lokala arv som hon både förvaltar och förnyar i sina arbeten.

Till utställningen på Kaolin har Kristine Thenman arbetat med en serie skulpturala, vägghängda former. Inspirationen är hämtad från folkloristiska mönster och ornament, som här fått tredimensionell form. Thenman blandar ofta in loppisfynd och andra material i sina arbeten. De förgyllda ytorna skapar en lekfull, värdemässig kontrast till den röda leran, samtidigt som vardagliga träobjekt som fat och ljusstakar har integrerats i verken och förstärker tonen av det folkliga.

Kristine Thenman har en kandidatexamen från Konsthögskolan i Bergen och tog därpå en magisterexamen på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk, i Göteborg 2007. Hon har haft en rad separatutställningar och är inköpt av bl.a Statens Konstråd.

 

 

 

Kristine Thenman
Prästtjärnsvägen 5
671 70 Edane
0738-27 38 73
kristine.thenman@gmail.com
www.kristinethenman.se

 
   
     
     
     
   

Keramikgruppen Kaolin / Hornsgatan 50 118 21 Stockholm 08-644 46 00 / info@kaolin.se