- Galleriet
Ann-Sofie Gelfius
8 oktober -26 oktober 2016

Nyanser
Keramikern Ann-Sofie Gelfius är en mästare på att hantera leran och i hennes tunna, drejade bruksföremål är samspelet mellan gods och glasyr fulländat. Hennes sparsmakade och formsäkra keramik har många beundrare och genom åren har hon varit en flitig utställare både i Sverige och utomlands, den senaste tiden vid ett flertal tillfällen i Japan.

Till utställningen Nyanser har Ann-Sofie Gelfius utvecklat och preciserat de mjukt rundade kärlformer som blivit hennes signum. Den svarta glasyren, som är så förknippad med hennes uttryck, får stå tillbaka denna gång, då hon istället valt att arbeta med olika turkosa toner. Genom oförtrutet experimenterande har Ann-Sofie Gelfius nu funnit en färgskala i blågrönt som framhäver bruksföremålens översinnliga karaktär.

Ann-Sofie Gelfius är en av Kaolins grundare och har sedan starten 1978 bidragit till kooperativets utveckling med sitt stora engagemang och sin kunskap. Hennes keramik finns representerad på såväl Nationalmuseum och Röhsska museet som hos Statens konstråd. Hon har välförtjänt erhållit ett flertal stipendier, senast 2015 då hon fick Sveriges bildkonstnärsfonds tvååriga arbetsstipendium.

 

 

Ann-Sofie Gelfius
Erstaviksvägen 78
138 36 Älta
08-773 20 57
070-496 03 75
ann-sofie@gelfius.se

HEMSIDA:WWW

 

 

 
   
   
     
     
   

Keramikgruppen Kaolin / Hornsgatan 50 118 21 Stockholm 08-644 46 00 / info@kaolin.se