- Galleriet
30 april -29 maj 2016

Kärl
Gunilla Maria Åkesson bygger sina cylinderformade kärl för hand, ringlar upp väggen, modellerar och putsar för att göra dem så tunna och jämna som möjligt. Hon bygger ca 5 cm per dag för att klara att upprätthålla känslan av kärlets tunna vägg och för att kunna bygga kärl med en ganska stor volym. Det är en långsam, tålmodig och ganska monoton byggprocess där Gunilla Maria Åkesson söker en inre intuitiv känsla som skapar och avgör uttrycket i kärlet. Tillslut är det volymen, känslan av de tunna väggarna, det rörliga lite organiska i formen och variationen i glasyren som skapar en dynamik, som blir något vackert och som gör kärlen till något mer än bara kärl. Alla kärl är byggda i lergods med pappersfiber och brända till 1200 C.

Gunilla Maria Åkesson är utbildad vid Statens Högskole for Kunsthåndverk og Design, Bergen, Norge 1987 – 92 och har ställt ut både i Sverige och internationellt. Hon finns
representerad hos Västra Götalands Regionen, Statens konstråd, Norsk Kulturråd, Kunglige Norske Utenriksdepartementet, KODE Vestlandske Kunsindustrimuseum i Bergen, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim, Nasjonalmuseet och Kunstindustrimuseet i Oslo, Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Förde och Sörlandets Kunstmuseum, Kritiansand, Norge.


 

 

Gunilla Maria Åkesson
Listarum 203
272 96 Gärsnäs, Sweden
0414-52012
0734 15 71 18
gunillamaria@glocalnet.net
www.gunillamariaakesson.se

 

 

 

 
   
     
     
     
   

Keramikgruppen Kaolin / Hornsgatan 50 118 21 Stockholm 08-644 46 00 / info@kaolin.se