- Galleriet
August Sörenson
27 augusti -14 september 2016

En Ding Ding Värld

I utställningen En Ding Ding Värld visar August Sörenson bruksföremål formgivna och producerade i hans ateljé i Gustavsberg mellan 2006-2016. Vissa av verken har gjorts i större upplagor, andra har det endast gjorts ett fåtal av.

August Sörenson arbetar i en keramisk tradition av föreställande och imiterande formgivning och fascineras av keramikens förmåga att vara både bruksföremål, berättelse och material på en och samma gång. Utställningens titel anspelar på det absurda i dessa möten och den mänskliga förmågan att tolka och förstå med humorns hjälp. Surrealism, merchandise och butterickshumor är andra inspirationskällor. Materialet är porslin och stengods, mest gjutet men också kavlat och drejat med olika sorters engober och glasyrer. Det som förenar föremålen är att de alla tillhör en ding ding värld.

August Sörenson är utbildad på Konstfacks linje för Keramik och Glas och delar sitt arbete i ateljén i Gustavsbergs gamla porslinsfabrik med en lärartjänst på Nyckelviks-skolans keramiklinje. Han slog igenom hos Galleri Inger Molin med utställningen Hälsningar från det kollektivt undermedvetna 2008 och har sedan dess haft ett stort antal utställningar och uppdrag. August Sörenson finns representerad hos Nationalmuseum, Röhsska Museet, Statens Konstråd, Gustavsbergs Porslinsmuseum och Västerås Konstmuseum.

 

 

 

 
August Sörenson
Hägerstensvägen 185 lgh. 1001
126 53 Hägersten
Tel. 0704-93 56 97
info@augustsorenson.com
www.augustsorenson.com
 
   
   
   
   

Keramikgruppen Kaolin / Hornsgatan 50 118 21 Stockholm 08-644 46 00 / info@kaolin.se