- Galleriet
Kennet Williamsson
16 mars - 10 april 2013

Still life

Konservburkar, ingefärskrukor, förvaring, behållarkänsla, tomrummet. Så blev det en ny utställning i Kaolins fina rum. Ett halvår tillbaka i tiden visade jag i samma rum en kommentar på Malevichs suprematistiska måleri, ett försök till ett renodlat uttryck i form av svarta block. Nu har jag drejat med samma försök till förenkling och renodling som jag gjorde med mina svarta Malevichblock. Mer som en intuition än en medveten idé, så blev det bara! Befriat från idéernas relativistiska värld. Bara krukor, alltså "en kruka är en kruka är en kruka".

I projektrummet visar jag glas blåst helt på pipan av Micke Johansson, samma, samma som med keramikkrukorna, behållarkänslan, "en glasburk är en glasburk är en glasburk".

Kennet Williamsson


Kennet Williamsson har varit verksam som keramiker, konstnär och formgivare i över 40 år. Han har haft ett stort antal utställningar i Sverige och utomlands och finns representerad hos flera museer och institutioner. Sedan 1984 har han regelbundet undervisat vid Konstfack, Högskolan för Design och Konst och Capellagården. Kennet Williamsson erhåller statlig inkomstgaranti sedan 1992 och blev tilldelad Prins Eugens medalj 2006. Kaolin är mycket stolta över att med denna utställning få visa alla fasetter ur ett konstnärskap i ständig utveckling.


Kennet Williamsson

Mårsätters Kvarn
696 96 Zinkgruvan
0706-33 51 03
kennet.williamsson@hotmail.com

 
   

 

 

 

   
     
     
   

Keramikgruppen Kaolin / Hornsgatan 50 118 21 Stockholm 08-644 46 00 / info@kaolin.se